AERAULIQA QUANTUM NEXT

AERAULIQA QUANTUM NEXT

opis

cijena

PDV uključen u cijenu

2.800,00 kn

AERAULIQA QUANTUM NEXT

DECENTRALIZIRANA VENTILACIJSKA JEDINICA ZA POVRAT OTPADNE TOPLINE SA DALJINSKIM UPRAVLJAČEM

primjena

Decentralizirana jedinica mehaničke ventilacije sa kontrastrujnim protokom i jezgrom za povrat topline (tip “push-pull”), Ø150mm: izuzetno niske potrošnje energije.

Ugrađuje se u prostore boravljenja kao što su dnevni boravak i spavaće sobe. Za bolje uravnoteživanje protoka potrebne su dvije jedinice koje se uobičajeno koriste u paralelnom radu, te imaju suprotne i sinkronizirane tokove.

tehnički podaci

Unutarnja ventilacijska jedinica i zidna podloga izrađeni su od visokokvalitetetne ABS plastike koja pruža dugotrajnu otpornost na udarce i robusne je konstrukcije. Završna obrada je u bijeloj RAL 9010 boji i otporna je na UV zrake.

Infracrveni daljinski upravljač s dodirnom tehnologijom i zidnim nosačem isporučuje se kao standard. Izrađen je od ABS, RAL 9010.

Jedinstvena izvedba rotora s krilcima, omogućuje poboljšana aerodinamička svojstva, nisku razinu buke i povećanu učinkovitost.

Visokoučinkoviti reverzibilni EC motor sa integralnom termičkom zaštitom, postavljen je na zabrtvljene kuglične ležajeve visoke kvalitete. Dizajnirano je za neprekidan rad.

Regenerativni izmjenjivač topline s keramičkom jezgrom i visokom toplinskom učinkovitošću opremljen je perivim filtrima protiv prašine.

Teleskopska ugradbena cijev prilagodljiva je debljini stijenke (zida.) Vanjska rešetka opremljena je protuinsektnom mrežom i zaštitom od vodenih kapljica.

Vanjska zaštitna aluminijska hauba u bijeloj boji, akustično obložena dostupna je kao dodatna oprema.

značajke i prednosti

IPX4 stupanj zaštite.

Estetski oblikovan prednji poklopac uklapa se u moderan dizajn interijera i lako se uklanja za potrebe čišćenja, bez alata.

Infracrveni višenamjenski daljinski upravljač sa LCD zaslonom za vizualizaciju statusa jedinice, dizajniran je za upravljanje do deset jedinica. Sigurnosna dodirna tipka ugrađena je na bočnoj strani ventilacijske jedinice.

Omogućeno je automatsko upravljanje vremenom inverzije (confort mode) radi optimiziranja akustičnih i toplinskih zahtjeva.

Multi-colour led tehnologija omogućuje estetski vizualni prikaz statusa jedinice. Kontrola vlage je ugrađena u jedinici.

Pojednostavljena je sinkronizacija više jedinica (do 10). Zahvaljujući namjenskom komunikacijskom protokolu, jedinice se
automatski sinkroniziraju kada su međusobno ožičene.

Jednostavno i sigurno održavanje omogućeno je primjenom sustava magnetnog “spajanja / odvajanja,” koji omogućuje da se ventilacijska jedinica ukloni sa svog postolja.

Automatska zaštita protiv smrzavanja je standardna oprema koja onemogućuje stvaranje mraza na izmjenjivaču topline.Nije potreban odvod kondenzata.

Električno ožičenje je jednostavno (samo L i N). Sve plastične komponente potpuno su reciklirajuće i ekološki prihvatljive. Jedinica je dvostruko izolirana: nije potrebno uzemljenje. Uređaj je ispitan prema najnovijim standardima: jedinice se testiraju u priznatom laboratoriju TÜV Rheinland u Aerauliqi, što znači točne i ažurirane informacije o električnoj sigurnosti, performansama i razini buke. Dizajniran i proizveden u skladu s EN60335-2-80 (Low Voltage Directive) i EMC direktivom (Elektromagnetska kompatibilnost).

Pošaljite upit

Odgovaramo u najbržem mogućem roku.

rad

Pomoću daljinskog upravljača mogu se
odabrati sljedeće funkcije:
• smjer strujanja zraka (izmjenični,
samo odvod ili samo dovod)
• ree cooling
• položaj OFF
• brzina (5 stupnjeva)
• funkcija: comfort/efficiency
• povećavanje brzine
• resetiranje filtera

primjer cjelovitog ventilacijskog sustava

kako radi?

Kako radi: Kontinuirana decentralizirana jedinica za povrat otpadne topline (Quantum NEXT) prenosi toplinsku energiju iz zraka koja se izvlači iz unutarnjih prostorija do dolaznog svježeg zraka. Dvije se jedinice mogu sinkronizirati s uravnoteženim protokom zraka i vrhunskom akustičkom udobnošću, a mogu se upravljati istim IC daljinskim upravljačem. Sustav može također sadržavati jednosmjernu decentraliziranu jedinicu (Quantum AX) koja se ugrađuje u “mokrim prostorima.” Nije potreban sustav distribucije zraka.

Ušteda energije: predgrijani dobavni svježi zrak i kontinuirana izmjena zraka smanjuju potrebu za dogrijavanjem zraka. Quantum NEXT i Quantum AX opremljeni su naprednim EC motorima bez četkica, koji značajno smanjuju potrošnju električne energije.

Kvaliteta zraka u zatvorenom prostoru: pravilno određeni mehanički sustav ventilacije može osigurati potrebnu kvalitetu unutarnjeg zraka koji se stalno održava radi zdravlja i dobrobiti korisnika i ventiliranog prostora. Dobro održavani filtri na Quantum NEXT-u osiguravaju da se svježi zrak prikladno filtrira prije ulaza u ventilirani prostor.

dimenzije

dimenzije rekuperatora quantuma next

detalji jedinice

Funkcije za odabir preko daljinskog upravljača

Pomoću daljinskog upravljača mogu se odabrati sljedeće funkcije:

• smjer strujanja zraka (izmjenični, samo odvod ili samo dovod)
• ree cooling
• položaj OFF
• brzina (5 stupnjeva)
• funkcija: comfort/efficiency
• povećavanje brzine
• resetiranje filtera

daljinski upravljač za quantum next

daljinski upravljač i nosač

sadržaj kutije

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

video

Pošaljite upit

Odgovaramo u najbržem mogućem roku.